Escoltar

La Coral Universitat de les Illes Balears manté la suspensió dels assaigs presencials

Ha hagut de reorientar la programació, ha mantingut el contacte amb els seus seguidors i cantaires oferint continguts en línia

La Coral Universitat de les Illes Balears manté per ara la suspensió dels assaigs presencials. Així ho acordà en la reunió virtual que mantingué el dia 28 de maig, durant la qual dues persones relacionades amb la salut laboral, Santi Hernández, tècnic del Servei de Prevenció de la UIB, i Rafel Castell, cantaire de la Coral UIB i metge especialista en medicina del treball, varen informar el grup de la manera com afecta la situació de la COVID-19 els assaigs de les corals.

Actualment, no saben de cap procediment específic per al cant coral en relació amb la COVID-19 ni que hi hagi estudis científics contrastats i definitius que facin referència al perill de contagi entre components d'agrupacions corals. No obstant això, amb tot el que per ara s'ha investigat, els dos professionals consideren que per a la veu cantada hi ha un risc de contagi elevat, atenent els casos d’infeccions massives a altres corals arreu del món. Per tant, cal ser molt prudents i no recomanen a cap agrupació coral de la UIB que reprengui els assaigs presencials ara per ara, ni en espais tancats ni oberts. D'aquí a unes quantes setmanes, podrien revisar la situació sanitària i comunicaran com cal procedir.

Durant aquests mesos, des que es decretà l'estat d'alarma, atesa la suspensió d'assaigs i de concerts, l'equip de les corals de la UIB ha hagut de reorientar la programació i ha mantingut el contacte amb els seus seguidors i cantaires des del web i les xarxes socials, oferint continguts en línia. En destacam l'apartat «Cantaires a ca seva», des d’on es pot gaudir d’enregistraments molt variats que han fet cantaires de diverses corals de la UIB (https://www.coraluib.com/cantaires-a-casa/). Així mateix, algunes agrupacions (Cor de Pares i Mares, Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma i Orfeó UIB) han continuat fent assaigs virtuals amb una certa regularitat.

Data de publicació: 10/06/2020